Рекет върху фирми в Кърджали,депутатка пращала данъчните срещу непокорните

Димчо Михалевски

  Под давление на  бившия вътрешен министър и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов е бил подменен съставът на Комисията за защита от конкуренцията. Това е станало за да се оспори процедурата за изграждане на парк Арпезос Север и обектът да се вземе от фирма на Тодор Бояджиев,който е кумец на Цветанов. Това съобщи в Кърджали кандидатът за народен представител Димчо Михалевски. Той каза, че с участието на експредседателя на парламента Цецка Цачева в дневния ред е прокарана приоритетно точката за новия състав на КЗК. Първата точка, която влиза в дневния ред на новата комисия е оспорването на проведения търг за изпълнител на парка в Кърджали,което облагодетелства Бояджиев,обясни Михалевски.

 Според Михалевски рекет върху фирми имало и в Кърджали. На непокорните доскорошна народна представителка от Кърджалийския многомандатен район пращала данъчните.Тя ги натискала да стават членове на ГЕРБ.

   Той каза, че ГЕРБ престъпно крадат бизнеса на родни и чужди инвеститори. Показателен е случаят с Гриша Ганчев. Отнет му е не само бизнеса със захар, но и малките водни централи, които са дадени на Цветелина Бориславова,жената близка до Бойко Борисов. Борисов не само краде от едрия бизнес, той рекетира и средни предприемачи. Иска да превърне хората в роби, каза още Михалевски.

  Според него Борисов и Цветанов действали като мафиоти. Те вземали по 50 на сто от бизнеса на нашите предприемачи, убивайки преприемчивостта на българина.

 Не е случайно, че бившият земеделски министър Мирослав Найденов иска полицейска закрила заради разкритията си за нерегламентирано подслушване. Това показва, че в страната има мафия.Мафията са Борисов и Цветанов,каза още Михалевски. Той натърти, че в своите публични изяви номинираният от левицата за премиер Пламен Орешарски е обещал на външните и вътрешни инвеститори край на административния рекет. Никой повече няма да ви краде бизнеса,врекъл се Орешарски.

Георги Кулов 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини