Съветът по наркотични вещества стартира кампания “Ти питаш”

Общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали стартира кампания под мотото „Ти питаш”. Председателят на съвета Сезгин Бекир, секретарят Нермин Мехмед, и Валя Грудева от Превантивния информационен център се срещнаха с възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев”.
„Целта е да получим вашето мнение и идеи за различни теми от живота, които ви интересуват”. С тези думи Сезгин Бекир се обърна към аудиторията. Той поясни, че от днес в учебното заведение ще бъде поставена специална кутия, където в рамките на една седмица ще се събират писмените идеи на тийнейджърите.
„Кампанията е анонимна, защото от досегашния ни опит сме установили, че младите хора се притесняват да говорят пред институциите по теми, свързани с употребата на наркотични вещества”, каза Сезгин Бекир.
Кутията на кампанията „Ти питаш” ще посети всички учебни заведения от община Кърджали в продължение на следващите три месеца. Събраните мнения и въпроси ще бъдат обобщени от представители на Общинския съвет по наркотични вещества. По-късно те ще се върнат в учебните заведения за нови срещи и обобщени коментари по повдигнатите теми.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини