Организират акция за кръводаряване в Ардино

Акция по доброволно кръводаряване се организира на 22 април (понеделник) от 10 часа в двора на Общинска администрация - Ардино. Това съобщи  Мехмед Алиев,  председател на местния Общинския съвет на БЧК. Той уточни, че акцията ще се осъществи чрез специално оборудван автомобил, т.н. „реамобил” на Отделението по трансфузионна хематология (Кръвния център) към Многопрофилната болница в  Кърджали. Участие могат да вземат граждани без здравословни проблеми, на възраст от 18 до 65 години. Целта на акцията е да се възстановят традициите за доброволно и безвъзмездно кръводаряване в региона, заяви инж. Алиев. Той благодари на Ресми Мурад, кмет на община Ардино за оказаното съдействие за организирането на  акцията.

Шефът на Областния съвет на БЧК Жана Чакърова-Шукерска допълни, че в рамките на два месеца ще бъдат осъществени четири кръводарителски акции с активното партньорство на доброволци на БЧК. Кампанията ще стартира на 19 април в Крумовград, а на 25 април и 14 май кръводарителни акции ще се организират в Кирково и Момчилград.

Инициативата се организира в рамките на проект „Доброволно кръводаряване в Родопите (RHO-DONATE)”, финансиран по Европейската програма за териториално сътрудничество „Гърция-България 2007-2013 г.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини