В Ардино излъчиха зоналните първенци по тенис на маса

В Ардино се проведе зоналния кръг от Ученическите игри по тенис на маса във възрастовите групи от 5 до 7 и от 8 до 10 клас. В надпреварата участие взеха областните първенци на Кърджали, Хасково и Стара Загора. Срещите преминаха при голям интерес и с много емоции.
Във възрастова група юноши 8-10 клас зонален първенец стана отборът на СОУ „Васил Левски” от Ардино. Момчетата на учителя по физическо възпитание и спорт Стефан Димов надиграха категорично своите опоненти от Хасково и Стара Загора с по 4:0 и заслужено и се класираха на националните финали. На второ място е тимът на Хасково, а трети е съставът на Стара Загора. При девойките зонален шампион е тимът на СОУ „П.Р. Славейков” от Кърджали. Втори са тенисистите от Казанлък.
При момчетата 5-7 клас зонални първенци станаха състезателите на Тополовград. Ценната победа бе извоювана срещу домакините от СОУ „В.Левски” , които останаха втори. А тенисистите на ОУ „Д-р Петър Берон” от Момчилград са шампиони при момичетата в същата възрастова група, техни подгласници са състезателите на Гълъбово.
Отборите бяха наградени с грамоти от Бахар Реджебов, началник на отдел „Образование, култура и спорт” в община Ардино и Венета Добрева, старши експерт в РИО на МОМН Кърджали.
Бизнесменът Евгин Мехмед от Ардино осигури на всички състезатели минерална вода и шоколадови вафли.
Победителите ще участват във финалния етап на Ученическите игри, които ще се проведат от 16 до 19 май Пловдив ( 8-10 клас) и от 8 до 10 юни в Добрич ( 5-7 клас).

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини