ДПС с №40 в интегралната бюлетина и 40 депутати в парламента

Лютви Местан приветства младежите и откри кампанията

 С многохиляден младежки събор в Кърджали Движението за права и свободи откри националната си предизборна кампания. Колони от младежи с тениски и шапки на ДПС се стекоха на площад”България”пред Дома на културата, където бе издигната естрада. Те скандираха „ДПС”,”ДПС”.Бяха представени водачите на листи във всичките 31 многомандатни избирателни райони в страната. Отделно пред хилядното множество излязоха и кандидатите за депутати от Кърджалийския многомандатен район.

    Председателят на ДПС Лютви Местан се обърна към младежите с думите, че неговата партия е единствената, която обещава достоен живот днес, а не в бъдеще време,като опонентите си. Той призова на вота на 12 май да се избере демократичната държава пред авторитарния модел на управление. Да спрем израждането на българската държавност, призова Местан. Според него ДПС е изправено пред най-важната и най трудната победа. Партията има пред себе си противник, който държи силовите власти. ГЕРБ ги използва за да мачка политическите си опоненти, подчерта Местан. Затова ще си поискаме обратно и свободата и сигурността едновременно,каза председателят на ДПС.

  Местан се спря специално на личността на Вежди Рашидов. Според него бившият министър на културата бил перде, зад което били уволнени 6000 етнически турци, предимно млади хора.

  България има нужда от силно ДПС. Това е единствената партия,която застава тук в столицата на толерантността с целия букет от етноси-представители и на мнозинството и на всички малцинства. Затова ДПС  е единствената неетническа партия в страната обобщи Местан. Дайте гласа си за №40, глас за толерантността, за победата на любовта над омразата , призова председателят на партията.

  Той посочи,че България се нуждае от демократично управление и силно ДПС, което е синоним на българския национален интерес. Няма да позволим да бъде разцепено Движението за права и свободи. Ние ще ви осигурим достъп до всички власти, включително и силовите, обеща на младежите председателят на партията.

  Един от водачите на листи Хюсеин Хафъзов отправи въпрос към президента Плевнелиев,защо в служебния кабинет няма представители на малцинствата. Белег на цивилизованост е толерантността, подчерта евродепутатката Филиз Хюсменова. Тръгваме към изборите с ясна цел-да си върнем демокрацията. Няма да позволим да ни унижават и гонят в чужбина, отбеляза Христо Бисеров. Фелихан Ахмедова,водач в Русе пожела 40 депутати, колкото е номерът на бюлетината на ДПС.

За младите хора от ДПС имаше богата фолклорна програма.Пя и фолкдивата Емилия.

Георги Кулов

Множеството
Колоните
Кандидатите за депутати
Фолкорната програма
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини