5 °C

Местан иска програмно правителство на коалиционна основа

Лютви Местан

Трябва да се възстанови коалиционната формула за управлението на държавата, но не по модела на двойната или тройната коалиция от преди. Доминанта на експертното и програмното начало, това е необходимо сега на България.

Това заяви пред журналисти в Кърджали лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Местан призна, че по време на тройната коалиция партиите в нея са допуснали парцелиране и феодализиране на отделните министерства.

Той подчерта, че следващото правителство ще бъде принудено да работи в изключително тежки условия, след като през властта е преминал кабинетът на Борисов. Лидерът на ДПС и водач на листата в Кърджали изрази силна тревога от вандалските актове спрямо хора и имущества на ДПС още в първия ден на кампанията.

Той посочи опожарената кола на младежката лидерка на ДПС в Добрич Тюляй Мехмед, партийния офис в Силистра, осъмнал с изпотрошени стъкла. Няма да влезем в сценария на насилието и агресията, подчерта Местан. Той заяви, че не вярва на тази полиция, защото тя е на Цветан Цветанов. "Привикват се наши кандидат-депутати по места, за да подписват предупредителни протоколи.

Служебният министър Петя Първанова не можа да посочи конкретни данни, на базата на които полицията принуждава тези хора да подписват протоколите. Това е грамаден политически въпрос, така се вменява виновност и се ерозира имиджът на кандидатите за депутати", коментира Местан. Той е изпратил официален сигнал до ОССЕ по този повод. Според него изборите се провеждат в условия на дискредитирана държавност, а демокрацията е поставена на тежко изпитание.

"Заявявам категоричната готовност на ДПС за участие в създаването на правителство на широкото политическо съгласие, допълнено и подкрепено и от гражданското", заяви Местан. След многочисления митинг, с който ДПС стартира националната си кампания от Кърджали, всички водачи на листи се отправиха към парк "Простор", където засадиха 40 дръвчета. Те се обърнаха с призив всички кандидат-депутати в страната да последват примера им и да покажат ново отношение към зелената политика. /БГНЕС

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини