Местан става радикален: При Боко и Цецо - без 13-а пенсия!

"При Боко и Цецо - без тринадесетта пенсия! А при управлението на Тройната коалиция не остана служител без тринадесетта заплата, а увеличението на пенсиите бе многократно!" Това заяви тази вечер в Ловеч Лютви Местан. Местните коментираха все по-радикалния речник на лидера, който за първи път употребява публично израз като "Боко".В Драматичния театър пред близо 500 свои съпартийци от региона Местан даде началото на предизборната кампания на Движението. Преди това бе представена кандидат-депутатската листа на партията за региона, която се оглавява от оргсекретаря на Централното оперативно бюро на партията Мустафа Карадайъ. 42-годишният баща на две деца от смолянското с. Борино се прослави като спасителя на Ахмед Доган. Втори в листата на ДПС-Ловеч е професорът по синтаксис в ИБЕ - БАН Марияна Георгиева-Бенчева, а след нея са областният председател на Движението Юнал Мъстънов, регионалният шеф на МДПС Теодор Арсов, както и зам.-кметът на Ловеч Ертан Хасан, бизнесменът от Тетевен Момчил Гаджалов, медсестрата Ренета Романова от Ловеч и Ибрахим Абдиев, политолог.Според Местан правителството на ГЕРБ се отказало да вдига пенсиите и заплатите на държавните служители само и само, за да може Бойко Борисов да се зове Строителят на магистрали."Едно маниакално управление. Ето какво бе управлението на Борисов. Заради него цял един народ бе обречен на глад, а безработните нараснаха на 500 000 души!", каза още Лютви Местан.
По думите му както ГЕРБ, така и БСП се заричали да управляват самостоятелно. "Само че как ще стане това без мнозинство в парламента? А, има и една Меглена Кунева, и тя барабар с мъжете, иска власт. Според лидера на ДПС, днес България се нуждаела от коалиционно управление. "Ще видите как на 12 май Местан ще изпъчи гърди и ще заяви: "Искаме коалиционно управление!" Същите тези, които сега говорят за самостоятелно управление, тогава ще дойдат и ще почукат на вратата на централата ни "Александър Стамболийски" -20", обеща на мнозинството в театралния салон Местан, като вметна, че ДПС не иска коалиционно управление само заради едната власт.
"Какво е коалиционно управление?", попита залата Местан и разказа как като 12-годишен паднал от втория кат на семейната им къща и се ударил лошо. "Мама обеща на Всевишния, че ако оздравея ще обрече коч на местен светец и ще дари местната община. Изцелих се и тръгнахме с мама пеша към светилището на светеца. Когато стигнахме обаче, оказа се че вратата му е заключена, а ключовете за нея са три и се пазят в трима различни мъже. Мъжете се явиха, мама се помоли, извърши се ритуала и всеки пое по пътя си.След години си казах, че формулата на коалиционното управление е именно това - ключът на държавната хазна да е в повече от двама, за да не се краде. Ако е само в един, кражби ще има, ако е у двама, те ще наговорят и пак ще се граби, ако трима обаче - то това е невъзможно. Затова не вярвайте, когато ви казват, че Тройната коалиция е корумпирана! А ГЕРБ наистина крадяха!", не премълча Лютви Местан.Той не скри, че ако ДПС би могло да превърне коалиция в лоша дума, но тя била зряла партия и не ще допуснела това никога да стане."Този път ще управляваме по-решително, по-умно. Ще искаме интеграция, както и достойно място за всеки един от вас. Не ще позволим България да е мащеха за нас!", закани се Местан.
Той не премълча, че стартът на кампанията на ДПС в Ловеч е по искане на Ахмед Доган. "Ще кажеш на братята и сестрите ни, че този път искаме от тях мандат!", заръчал Сокола на приемника си.Местан обясни и че изпращането на Мустафа Карадайъ в Ловеч било "персонален подарък на региона от Ахмед Доган. Той е героят. Него го искаха от цялата страна, той обаче избра Ловеч, защото, както на мене, младежките му години са свързани с този град. Искам депутат от Ловеч!", завърши лидерът на ДПС. 

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини