Областният лидер на НДСВ в Кърджали хвърли оставка

Областният координатор на НДСВ в Кърджали Васил Дончев подаде оставката си от лидерския пост, но остава редови член на „царската” партия, предаде кореспондентът на БГНЕС. За отказа си от ръководното място той е уведомил председателя на НДСВ Христина Христова след заседанието на Националния съвет на 29 март. В кратко интервю за БГНЕС Дончев заяви, че не е съгласен с коалиционната политика на партията и е песимист по отношение на бъдещето й. „Причините за оставката ми са по-скоро лични, но не приемам безпринципните коалиции, в които НДСВ унищожава имиджа и достойнството си. Отвратен съм от политиката като цяло, особено след вълната от протести, които заляха страната. Не искам да се чувствам като престъпник, а стачките внушиха точно това. Политик стана мръсна дума в българското общество”, заяви Васил Дончев.

Той обаче не скъсва окончателно с политиката, остава обикновен член на НДСВ и смята активно да работи в предизборната кампания, без претенции за място в листите на кандидат-депутатите. Дончев уточни, че постът на областния координатор няма да остане празен. В близките дни ще бъде свикано заседание, на което ще бъде избран новият лидер. Управителят на хоспис „Добролюбие” в Кърджали Здравко Карамитев, който е и общински координатор на НДСВ, е фаворитът на Дончев.

„Само в България е възможно луди хора като Янев Янев от РЗС да бъдат в парламента, как да не съм отвратен от политиката? Запомнете, само Симеон Сакскобургготски милее за България, при това не е българин! Аз съм убеден монархист и считам, че страната ни може да просперира, ако се установи конституционна монархия”, подчерта Дончев. Според него тогава отношението към държавните институции би било далеч по-уважително, за разлика от настоящето. Той посочи като примери за добре развити държави Норвегия, Швеция, Дания, Холандия и Великобритания, както и Австралия, Нова Зеландия, Канада.

„В Северна Африка има 4 държави, които са републики с почти еднакъв състав на населението. Да не забравяме какво се случи в тях след така наречената арабска пролет – рухна икономиката, съсипаха туризма. И сега ислямистите ще вземат властта. Само Мароко се опази от вълненията, запази добрите стандарти на живота, развива икономиката, а туристите не спират потока си. Така е, защото Мароко е монархия с традиции”, заяви Васил Дончев. Той отказа да коментира вътрешно-партийните проблеми, които са го провокирали да хвърли оставката си от лидерския пост. На 13 май ще ви кажа какво мисля за сегашната политика и за бъдещето на НДСВ, тогава ще се видят и резултатите от партийната линия, посочи Дончев.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини