Магазини за хранителни стоки в Кърджали фалират, веригите настъпват

   Кърджалийската верига за хранителни стоки „Мараш”затвори магазин в центъра на града до пощата. Чувствително са намалели оборотите и на другите магазини на веригата-до Лекарския блок и до Първа инвестиционна банка,научи Кърджали бг вести. ”Мараш” бе първата верига в столицата на Източните Родопи. Магазини за хранителни стоки затварят и  по- малките търговци. Само във квартал „Възрожденци” техният брой през последните месеци е намалял драстично.

 Търговците сочат като основна причина силно намаляващото население в града. Масово дейната част на населението се изнася за да търси препитание в големите градове или чужбина.

Чувствително се е отразила и намалената покупателна способност. Затварянето на ОЦК остави без препитание стотици. 180 души в „Бентонит” са с двойно по- ниски заплати.Съкращения вървят в почти всички средни и малки фирми.

  Не на последно място причина е и стъпването на веригите „Билла” и „Лидъл”. Прогнозите са,че със изграждането на „Кауфланд”,фалитите на малките търговци ще се увеличат.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини