Полицията погна „мазните”винетки, кърджалийските тарикати се скатават

Пътна полиция в Кърджали проверява яко за „мазни”винетки и кърджалийските тарикати, които карат с тях вече се скатават. Кирил.Н.споделя, че докато стигне от Кърджали до Подкова три пъти е бил проверяван от катаджии за нередовни стикери.

„Мазните”винетки бяха измислени преди две години. Стикерът се залепва върху целофан от кутия за цигари. С олио винетката се лепва на предното стъкло. Тя се отлепя лесно и може да се ползва за няколко автомобила на един или н няколко собственика.

  Така се нарушават два закона: Закона за движение по пътищата и Закона за пътищата. Според тях винетните стикери трябва да се залепят в долния десен ъгъл на предното стъкло. Те се премахват веднага след изтичането на тяхната валидност.

Ако законът е нарушен се стига до принудителни административни мерки,като спиране от движение на пътното превозно средство.Водачът носи и административна отговорност.При шофиране на товарен камион глобата е 3000 лева,а на лек автомобил 300 лева.

   От Пътна полиция споделиха,че тарикатите с „мазни” винетки са намалели драстично през последната година. Въпреки това обаче хайките продължават.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини