Подпалиха вратата на археолога Николай Овчаров

Неизвестни извършители запалиха вратите на шест апартамента и асансьор в един жилищен блок за шест месеца. Пострада и семейството на археолога Николай Овчаров, предаде БТВ.
Последните потърпевши на такова посегателство са семейство Овчарови, чиято входна врата била подпалена през нощта в събота.
„Към 1:00 часа през нощта чух, че става нещо пред вратата, и видях коридора пълен с вода. Двама съседи вече поливаха с вода и коридорът беше подгизнал," разказа 80-годишната жена.

Първа за палежа разбрала съседката Желязкова, след като някой позвънил на домофона й, а тя погледнала през шпионката на вратата и видяла гъстите облаци тъмен дим. „Първата ми работа беше да грабна легените и да почна да наливам вода", разказа тя.
Проф. Николай Овчаров е възмутен, че ако съседите не са се били намесили, инцидентът щял да завърши със смъртни случаи от обгазяването, защото и двамата му родители са много възрастни, а баща му е на легло.
Домоуправителят Георги Стойков показа документи за подаден в полицията сигнал, когато пострадали били само четири апартамента. Органите на реда обаче прекратили преписката. Обитателите на входа още се надяват полицията да намери извършителя, но междувременно са решили да инсталират охранителни камери.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини