Четвъртокласниците на „Славейков” първенци в област Кърджали

Четвъртокласниците на СОУ „Петко Рачов Славейков” са с най-голям брой отличия в Кърджалийска област, сочи актуална равносметка. Това даде повод днес да бъдат тържествено наградени победителите – гордост за училищета за шампиони. Специалните грамоти и предметни награди /раници/ бяха им връчени лично от директора на училището Милко Багдасаров.

Мария Александрова Александрова, ученичка от 4е клас с класен ръководител Екатерина Бакърджиева е с титли в: Областния кръг на олимпиадата „Знам и мога”- I-во място - единствената класирана за националния кръг на 29и 30 март в град Силистра; Областен първенец по математика; С най-висок резултат от олимпиадата по математика – 20.5 точки и в първата четворка на класиралите от област Кърджали за националното систезание „Ключът на музиката”. Тя първа бе наградена на сцената в минутите, когато настъпи астрономическата първа пролет. Директорът поздрави всички и им пожела освен пролетно настроение, нови победи.

Категорично е предимството на „Славейков” в областния кръг на олимпиада „Знам и мога”. Освен първото място на Мария Александрова, на второ място е Ивелина Филипова от 4б клас /класен ръководител Анета Визева/. В областния кръг по математика: Мария Александрова – първо място, Анна Пенчева от 4е клас – второ място, Метин Хасан от 4б клас – трето място.

Тотална е доминацията на училището в Националното състезание „Ключът на музиката”: общо 26 ученици от област Кърджали са класирани за националния кръг в петък град Пловдив – от тях 21 деца са от „Славейков” с ръководител Мария Загорова – учител по музика.

Награди заслужиха и отборите - обласни първенци по шахмат момичета и момчета до 7 клас, както юноши и девойки 8-10 клас с треньори Стефан Павлов и Еминали Сафет. В първата група победители са: Костадин Марков от 7б, Метин Хасан от 4б, Николай Николов от 4б и Инджи Мехмед от 4е. Това е и основната част от отбора. Големи надежди се възлагат на резервите: първокласничката Йоанна Димитрова, Здравко Караджов от 3б и Аксел Емин от 3б клас. Гимназистите, показали превъзходна игра са: Иван Герганов от 10а, Селджук Шабан от 8а, Саим Мехмед от 8а и Ивелина Динчева от 8а клас.

Нешка Шопова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини