6 °C

Четвъртокласниците на „Славейков” първенци в област Кърджали

Четвъртокласниците на СОУ „Петко Рачов Славейков” са с най-голям брой отличия в Кърджалийска област, сочи актуална равносметка. Това даде повод днес да бъдат тържествено наградени победителите – гордост за училищета за шампиони. Специалните грамоти и предметни награди /раници/ бяха им връчени лично от директора на училището Милко Багдасаров.

Мария Александрова Александрова, ученичка от 4е клас с класен ръководител Екатерина Бакърджиева е с титли в: Областния кръг на олимпиадата „Знам и мога”- I-во място - единствената класирана за националния кръг на 29и 30 март в град Силистра; Областен първенец по математика; С най-висок резултат от олимпиадата по математика – 20.5 точки и в първата четворка на класиралите от област Кърджали за националното систезание „Ключът на музиката”. Тя първа бе наградена на сцената в минутите, когато настъпи астрономическата първа пролет. Директорът поздрави всички и им пожела освен пролетно настроение, нови победи.

Категорично е предимството на „Славейков” в областния кръг на олимпиада „Знам и мога”. Освен първото място на Мария Александрова, на второ място е Ивелина Филипова от 4б клас /класен ръководител Анета Визева/. В областния кръг по математика: Мария Александрова – първо място, Анна Пенчева от 4е клас – второ място, Метин Хасан от 4б клас – трето място.

Тотална е доминацията на училището в Националното състезание „Ключът на музиката”: общо 26 ученици от област Кърджали са класирани за националния кръг в петък град Пловдив – от тях 21 деца са от „Славейков” с ръководител Мария Загорова – учител по музика.

Награди заслужиха и отборите - обласни първенци по шахмат момичета и момчета до 7 клас, както юноши и девойки 8-10 клас с треньори Стефан Павлов и Еминали Сафет. В първата група победители са: Костадин Марков от 7б, Метин Хасан от 4б, Николай Николов от 4б и Инджи Мехмед от 4е. Това е и основната част от отбора. Големи надежди се възлагат на резервите: първокласничката Йоанна Димитрова, Здравко Караджов от 3б и Аксел Емин от 3б клас. Гимназистите, показали превъзходна игра са: Иван Герганов от 10а, Селджук Шабан от 8а, Саим Мехмед от 8а и Ивелина Динчева от 8а клас.

Нешка Шопова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
29 ное 2020
Последни новини