Синдикалист към металурзите”Ревнахте-дадоха ви парите,ревете да ви върнат в ОЦК!”

Металурзите от ОЦК ще протестират всеки ден пред паметника на Васил Левски в Кърджали, докато от новия собственик на предприятието-фирма “Хармони 2012” не дадат достоверна информация за бъдещето му. Работниците искат да знаят колко металурзи, заварчици, електрокаристи, кипаджии ще бъдат наети при ремонтните работи на цинковия завод. Каква ще бъде съдбата му и дали ще бъдат ангажирани хора с производството. Това стана ясно на състоялият се днес протест.

Лидерът на протестиращите Стефан Атанасов подчерта, че благодарение на демонстрациите металурзите са постигнали една победа-изплащането на дължимите заплати, което ще продължи до петък. Парите обаче ще свършат.Затова работниците трябва да си извоюват и работа. Ако всеки ден протестираме ще ни чуят,отбелряза Атанасов. Той каза, че очаква представители на Хармони 2012 да дойдат от София за среща с металурзите. Предложи да бъде излъчена контактна група, но никой от работниците не се съгласи да влезе в нея.

Бившият лидер на Подкрепа в ОЦК Ани Георгиев даде рамо на Стефан Атанасов. Той призова колегите си да излъчат представители за преговори.”Ревнахте-дадоха ви парите. Сега ревете да отворят завода”, призова Ани Георгиев.

Работниците се оговориха да продължат протестите до дупка.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини