„Славейков” с най-много титли

С нов успех за СОУ ‘’Петко Рачов Славейков’’ приключиха областните първенства по волейбол и шахмат – три от титлите спечели най-голямото училище.

На 16 март в град Ардино се проведе областно първенство по волейбол за момчета и момичета 5-7 клас. Момчетата на Павел Митев, носители на сребърни и златни медали от републикански първенства, разгромиха всичките си съперници и извоюваха 1-вото място. В целия турнир участие взеха 5 отбора от момчета и 4 отбора - момичета от кърджалийска област.

На следващия ден, неделя 17 март, нашите юноши и девойки старша възраст представиха достойно училището си на областното първенство по волейбол, което се проведе в спортна зала Арпезос в Кърджали. Мотивирани за успех, юношите с треньор Павел Митев разбиха на финала с 3:0 конкуренцията от СОУ ‘’Васил Левски’’ – Крумовград. Те спечелиха убедително всички свои мачове.

След лесно достигане до финала нашите момичета, с треньор Елин Карабашев, загубиха драматично от отбора на СОУ ‘’Васил Левски’’ - Ардино, въпреки добрата игра на лидера на нашия отбор Елена Иванова.

По същото време - неделя 17 март - в актовата зала на СОУ ‘’Петко Рачов Славейков’’ се проведе областно първенство по шахмат за ученици от 8-10 клас. На перфектно организирания турнир се явиха 5 отбора, като след оспорвана борба шахматистите на ’’Славейков’’ спечелиха областната титла в директен мач със СОУ ‘’Васил Левски’’ – Крумовград. На първа дъска за нашия отбор игра известният математик Иван Герганов от 10а клас - той победи всичките си съперници. Шахматистите на ‘’Славейков’’, водени от Стефан Павлов, показаха невероятна игра и оставиха конкурентите си да се готвят за следващата година. Благодарение на отличната организация в училище ‘’Славейков’’, зоналното първенство ще се проведе отново на наша територия през месец април.

Павлина Каратенева

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини