Бившите металурзи от ОЦК на една ръка разстояние от дължимите заплати

Протестът в Кърджали

Бившите металурзи от ОЦК са на една ръка растояние от дължимите им заплати. Средно по 5 бона има да получава всеки от 250 работници и служители, завели съдебни искове срещу бившия собственик на предприятието Валентин Захариев. В момента при частния съдия изпълнител има 2 млн.лева набрани от разпродажба на активи на ОЦК. Към тях претенции имаха трезорите-кредитори Първа инвестиционна банка,Пари Ба, фирмите Скания и Уол Доп Инг, която е собтвеност на Захариев.Те бяха депозирали жалби при съдия изпълнителя с претенции към двата милиона. За тях претендират и металурзите. Това доведе и до протест днес пред паметника на Васил Левски в Кърджали. След среща с помощник-съдия изпълнителят Радослав Сираков лидерът на протестиращите Стефан Атанасов обяви, че двете банки и фирмата на Захариев не са платили таксите си за да получат вземанията си и по този начин дават шанс на работниците. Очаква се и фирма Скания да последва примерът им. Тя трябва да депозира такса днес до 18 часа.

Радослав Сираков уведоми протестиращите , че 2 милиона лева са разпределени от частния съдия изпрълнител на металурзите и се очаква само жеста на Скания.

Работниците поискаха също така да бъдат информирани за инвестиционните намерения от новия собственик на ОЦК фирмата Хармони 2012 . Очаква се да започнат големи ремонти и за тях да бъдат наети бивши металурзи.

Работниците обявиха ,че оставят в протестна готовност до вторник. Ако бъдат излъгани излизат отново на протест.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ив
    Иванова
    0 -1
    11:46, 14 мар 2013
    Фирта Скания, която не си е изтеглила жалбата е на Захариев. Той се подиграва с хората – краде им парите и ги оставя на улицата. Той съсипа Кремиковци и сега ОЦК. Крайно време е някой да отиде и да му поиска сметка.
  • 2
    Ск
    Скинар
    0 0
    14:37, 14 мар 2013
    Захариев, измекяр такъв ! Дим да те няма от България, защото горко ти иначе в дома !!!

Още новини

Последни новини