6 °C

Трети март обедини протестиращи и празнуващи, нямаше освирквания,а аплодисменти

Венци на признателност

Националният празник Трети март обедини протестиращи и празнуващи в Кърджали. Вместо освирквания,както се очакваше имаше аплодисменти. Около две хиляди кърджалийци изпълниха да краен предел Градската градина за да присъстват на тържественото отбелязване на националния празник. Сред тях бяха и  привърженици на протеста срещу монополите. Основната агитка на протестиращите,състояща се от около тридесетина души поднесоха цветя на Паметника на освободителите преди започването на тържеството.  Някои скандираха „Мафия” и „Монополите вън”, но гражданите в парка не подеха думите им.  Липсваха транспиранти и плакати с протестни лозунги.

Днес отбелязването на националния празник започна с тържествено поднасяне на венци на паметника на руския войн срещу храма „Св.Георги”. Официалните лица, сред които кметът Хасан Азис,областният управител Иванка Таушанова и народните представители Цвета Караянчева и Неджми Али, преминаха през шпалир от гвардейци за да поднесат венци и цветя на монумента.

В същото време около тридесетина души се събраха пред монумента на Васил Левски за да подхванат протестно шествие до Паметника на освободителите.  Те носеха националния трибагреник и цветя. Преминаха през градската градина и положиха букетите на монумента. След това се оттеглиха за да отворят място на официалните лица.

   На импровизираната трибуна застанаха кметът Хасан Азис, областния управител Иванка Таушанова, енорийският свещеник отец Петър, районният мюфтия Бейхан Мехмед,депутати. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на героите, паднали за свободата на България. Бяха поднесени десетки венци от името на институции, партии, частни лица.

  В словото си кметът Хасан Азис отбеляза, че Трети март е преломна дата в новата българска история, която полага началото на националното ни самочувствие. Тя е успех за колективното начало в нашето минало. Две думи подхождат на тази светла дата любов и свобода, подчерта градоначалникът. Той отбеляза,че незнайни и знайни герои са вдъхнали смелост в сърцата на сънародниците. Трети март е успешно дело, в което нашите предци са обединили сили. Това е ден на равносметка:какво взехме от миналото, какво пренесохме във времето и къде сме сега, обобщи градоначалникът.

Георги Кулов

Почитта на политиците
Протестиращите
Цветя от недоволните
Мажоретките
Кметът произнася слово
Градоначалникът призовава за единство
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини