ОбС реши: Чакълира на килограм улици в Крепост

Точката за чакълиране на улица в село Крепост прерасна в бурни спорове

Бурни дебати в синхрон с наближаващите избори се разразиха днес в залата на Общинския съвет в Димитровград по време на обсъждането на точката, свързана с чакълиране на улица в землището на село Крепост.

В докладна до колегите си председателят Стефан Димитров предлага да се извърши ремонт на път, водещ до животновъдните ферми на трима производители от Крепост.

Димитров се аргументира, че отсечката до фермите е в окаяно състояние и пречи на предприемачите да извършват своята дейност.

Затова той настоява да се ремонтира пътя, за да се подпомогне работата на земеделските производители.

Срещу това възрази кметът на Крепост Димитър Белчев, който каза, че не е против ремонта, но има много по-наложащо поставяне на чакъл на улици в самото село. Управникът посочи, че в кварталите 74 и 75 има черни пътища, по които газят и деца, ходейки на училище.

Съветниците да мислят за приоритетите, призова кметът Иво Димов като каза, че пътни ремонти са нужни и на други места в общината.

Д-р Вълчо Митрушев от групата на ГЕРБ даде идея да се промени проекта за решение и вместо пътя до фермите, да се чакълират тези в селото.

От "Да за Димитровград" възразиха, че така се подменя смисъла на докладната и призоваха д-р Митрушев да подготви нова но темата.

Обединяващото предложение дойде от Данчо Данев от ЗНС, който даде идея за нов проект за решение. Той гласи: "Общинският съвет възлага на кмета да разпореди на ОП "Благоустрояване" да извърши чакълиране и необходимите ремонти на път в землището на Крепост, водещ до животновъдни ферви, като едновременно с това се ремонтират и улиците в два от кварталите на селото". Това решение бе подкрепено от 27 съветника, само двама гласуваха "въздържал се".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини