Кръглата маса на Слабаков поиска Велико народно събрание веднага

За пореден път граждански организации настояха за участието на народа в управлението на държавата. Това стана по време на кръгла маса в София.

Стотиците участници трудно се изслушваха и постоянно искаха думата, но в крайна сметка се обединиха около исканията си за гражданско участие в ръководните институции.Участниците в кръглата маса също заподозряха опит народното недоволство да бъде разединено по различни начини чрез разпокъсване на негодуващите. Един от организаторите на събитието - Андрей Слабаков, подчерта, че сред присъстващите няма организатори на протестите, а само участници, какъвто бил и самият той.По думите му повече от всякога е необходимо народът да бъде обединен: "Искаме да участваме в управлението, защото ни принуждават. Не може безконтролно по четири години всеки да си прави каквото си иска. Няма никакъв граждански контрол. Фактът, че съм си дал гласа за някого на изборите, не го прави недосегаем и той да си прави каквото си реши. Решихме, че е спешно хората да се обединят, защото се очакваше да се появят някакви разделения".

Слабаков беше подкрепен и от музиканта Кристиян Коев, известен като Златната флейта.Освен гражданското участие в управлението, той поясни и част от другите искания на протестиращите: "Връщане на 51% от акциите на всички ЕРП-та и промяна на лицензите в полза на потребителите. Носене на персонална отговорност от народните представители. Свикване на Велико Народно събрание.

Коев призова за ред и дисциплина по време на протестите, защото така щели да изпъкнат истинските провокатори в редиците на недоволстващите.

Междувременно пред Народното събрание около 50-ина привърженици на политическа партия ГЕРБ излязоха да изразят своята подкрепа за Бойко Борисов. Те изразиха надежда той отново да ръководи държавата и се обединиха против неговите политически опоненти. Основното, с което Борисов ги е спечелил, е неговата искреност и това, че е спазвал своите обещания. Събралите се започнаха да се разотиват около 14 часа.

Източник: Дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини