Две кръгли маси нищят протестите

Две кръгли маси на организатори на протеста се провеждат в момента в страната. Едната е в Сливен, другата в София. В града на сините камъни са станалите известни вече лица на протеста Янко Петров и Дончо Дудев. В дискотека "Брилянтин" те обсъждат заедно с около 70 души какво ще правят оттук-нататък. Според тях на събранието има координатори във Фейсбук на групите срещу монополите. 
Срещата започна в 11 часа с подписването на декларация от всички участници. На нея всеки записа името си и ЕГН, както и информация дали имат партийно членство. Двама души признаха, че имат партийни книжки и напуснаха срещата, а един е изгонен като провокатор, в него беше намерен и спрей. "Тук са техническите организатори на протестите. Днес има и други срещи, които пиратстваме, срещата е да се обединим, да знаят хората защо протестират", обясни Янко Петров. Организаторите са категорични, че никой не е финансирал събитието. По същото време - в 11 часа, започна и срещата в хотел "Континентал плаза" в София. На кръглата маса има представители на 
всякакви граждански сдружения. Там е и Андрей Слабаков. Събрали са се около 200 души. Флейтистът Кристиян Коев, който е един от организаторите, обясни, че целта на срещата е да има представители от всички протестиращи. "Напоследък има гласове, че хората не знаят какво искат. Ние ще ги формулираме и исканията ще бъдат предадени на президента Росен Плевнелиев. Събрали сме се, за да се консолидираме, категоричен е Коев. 

Източник: http://dartsnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини