Ливърпул остана на косъм от героичен обрат

Червените спечелиха с 3:1 реванша срещу Зенит, но отпадат заради гол на чужд терен за руснаците

Чудесата на "Анфийлд" са нещо, което Футболна Европа често вижда. Тази вечер, 21 февруари, "Ливърпул" бяха само една крачка от нов чутовен обрат, но в крайна сметка липсата на малко късмет и на малко повече класа попречиха на славния английски клуб да напише нова златна страница в историята си. Червените спечелиха с 3:1 реванша срещу "Зенит", но това се оказа недостатъчно и руснаците продължават напред с гол на чужд терен.

Срещата започна по типичен за евротурнирите начин, когато става въпрос за наваксване на пасив от страна на „Ливърпул” – с натиск на червените под бурните възгласи и страховитите песни на „Коп”-а.

Руснаците обаче първи пуснаха кръв – в 19-тата минута бразилецът Хълк, който се разписа и в първия мач, откри резултата – 0:1 и обща преднина от вече три гола за руснаците – една на пръв поглед непреодолима разлика. Хълк се възползва от невероятно груба грешка на Карагър, който му подари на тепсия топката и сам срещу Рейна ловко мушна топката в мрежата. Така се потвърди за пореден път колко зле е защитата на "Ливърпул" в централната зона.

Именно обаче такива моменти са в кръвта на „Ливърпул” – те преследват невъзможното. И този път отново показаха, че ще е така. За разлика от първия мач, в който голмайсторът на червените Луис Суарес се скъса да пропуска, този път уругваецът блесна с пълна сила.

В 28-та минута Суарес изравни резултата след майсторско изпълнение на пряк свободен удар, което взриви „Анфийлд”. И искрата в бурето барут беше хвърлена – червените натиснаха бясно, а руснаците предимно се бранеха. За тяхно съжаление обаче точно в най-неподходящия момент „Ливърпул” вкара втори гол – в 42-рата минута Джо Алън вкара първия си гол с червения екип в евротурнирите след удар от близка дистанция и постави „Ливърпул” в много изгодна позиция.


Втората част започна с постепен натиск на „Ливърпул” – англичаните натискаха постепенно и методично и в 59-тата минута получиха нова възможност от пряк свободен удар. Зад топката пак застана Луис Суарес, който с ново ювелирно изпълнение точно до лявата греда на Малафеев, който не успя да направи нищо, макар да усети какво ще стане и да направи крачка към левия си ъгъл предварително - 3:1.

Руснаците вече бяха близо до нокаута, но „Ливърпул” започна да залага прекалено много на центрирания, при положение че Суарес все пак не е известен с играта си с глава – уругваецът обича бързата игра по трева, когато може да демонстрира чудесната си техника.

Натискът на червените обаче все пак даваше плод откъм положения - Стивън Джерард накара Малафеев да спасява със страхотен скок. Пред другата врата също имаше възможности - Хълк успя да получи една топка и да стреля мигновено по земя по диагонала, но Рейна спаси и остави шансовете на "Ливърпул" живи.

Хаотичният натиск на "Ливърпул" продължи до последните минути, но червените играеха нервно, прибързано, сипеха топката с центрирания от всякакви позиции и логично руснаците се справяха в защита. При този стил на игра само невероятна грешка на защитата в бяло и някое малко чудо можеше да помогне на домакините. Това, обаче, не се случи и "Зенит" удържа, като в последната минута Хълк дори можеше да вкара за 3:2 след бърза контраатака при неуспешен корнер на домакините, но защитата в червено този път се справи.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини