Байерн показа колко далеч от истината е Арсенал

Баварците почти сигурно се класираха на четвъртфинал в Шампионската лига

В първи мач от осминафиналите на Шампионската лига отборът на "Байерн Мюнхен" показа защо е сочен за основен фаворит в турнира и успя да вземе убедителна победа в Лондон срещу "Арсенал" - 3:1.

Мачът започна по болезенено познат начин за „Арсенал”, особено в последно време. „Топчиите” уж натиснаха и дори създадоха едно-две разбърквания, но още при първата си опасна атака Байерн откри резултата. В 8-та минута добра комбинация по десния фланг на германската атака завърши с центриране, което не беше добре отбито от защитата на домакините и Тони Кроос с мощен удар от дъгата на наказателното поле в горния ляв ъгъл на Шчесни не даде шанс на полския вратар за реакция – 0:1.

Началото подсказа какво чака „Арсенал” в следващите минути – „Байерн” заигра още по-уверено и макар да нямаше чак толкова голямо превъзходство, се възползва от шансовете си като голям отбор. В 21-вата минута центриране от корнер беше майсторски засечено от Даниел Ван Буйтен, който стреля мощно с глава, Шчесни изби едва-едва и от метър разстояние Томас Мюлер без проблем насочи топката в мрежата на „Арсенал” – 0:2.


Англичаните опитаха някакъв вял натиск, но освен известно териториално превъзходство, „топчиите” не постигнаха нищо. А „Байерн” все така дебнеше и при открил се шанс правеше бързи атаки, обикновено по фланговете, където Лам и Алаба често пробиваха Саня и Кошчелни. Така в 44-тата минута след нова атака отдясно се стигна до центриране към Марио Манджукич, който с глава на косъм пропусна да забие трети пирон в ковчега на „Арсенал”.

Второто полувреме започна доста тихичко, но след десет минути игра Фортуна се усмиха на „Арсенал”. Уникална глупост в защитата на баварците след корнер, при която Манджукич и Данте се сблъскаха, а Нойер незнайно защо тръгна да излиза, позволи на Подолски да вкара с глава след удар по тупналата в земята топка – 1:2.

Този гол накара Юп Хайнкес да смени поуморилия се и като цяло направил по-слаб мач Франк Рибери с Ариен Робен. Холандецът внесе свежест в играта на германците, но те вече бяха по-несигурни и пред „Арсенал” определено се откри шанс.

Венгер прочете добре ситуацията и смени Лукас Подолски с Оливие Жиру. И още при първото си докосване французинът можеше да изравни  - в 70-тата минута, след пробив отдясно на Уолкът, който добре сви за френския нападател, но той уцели точно Мануел Нойер от цялата седемметрова врата.

И когато не вкараш, ще ти вкарат – дълъг пас на Данте беше свален пред наказателното поле от Манджукич за Робен, той веднага изведе Лам в наказателното поле, който центрира към Манджукич и той вкара с причудлив параболичен удар заради намесата на Саня, в чийто крак се удари топката – 1:3.

Само три минутки по-късно Луис Густаво, който влезе на мястото на Кроос, стреля от дистанция, топката рикошира в Марио Гомес и за една бройка не излъга Шчесни за четвърти път. До края на мача повече интересни положения нямаше - "Арсенал" се примириха с горчивия хап, а "Байерн" удържаха вялия финален натиск на домакините.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини