5 °C

Отрязаха ДПС за агитацията на турски по изборите

С приети текстове от Изборния кодекс депутатите решиха предизборната кампания да се води само на български език. Народните представители отхвърлиха предложението на ДПС при необходимост и ако се осигури превод, на предизборни събрания и митинги да може да се ползват и други езици, освен българския.„Гласувахте против резолюция на ПАСЕ. Госпожо председател на Народното събрание, от днес нататък не обвинявайте двама достойни народни представители, които са гласували мониторинга върху България да остане, защото основната причина е вашият глас против. От днес нататък няма да искате да ви обясняваме защо говорим за изкривена демокрация. Полицейското мислене беше в съюз с „Атака” срещу Европа”, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан и поиска прегласуване на предложението. След повторно гласуване мнозинството отново го отхвърли. Гласуваха общо 119 народни представители, от които 21 бяха „за”, 92 – „против”, а 6 се въздържаха.При дебатите проф. Станислав Станилов заяви, че е абсурдно изказването на депутати от ДПС, че „като признаем турцизацията на българското общество, ще станем европейци”. „Всички препоръки на ОССЕ, които противоречат на българските национални интереси, са невалидни”, заяви проф. Станилов.„Ако има нещо, с което 41-ото НС ще остане запомнено в негативен план е, че „Атака” участва две години и половина в управлението на страната”, коментира Четин Казак от ДПС.Алиосман Имамов от ДПС заяви: „Опитайте се да се абстрахирате от това, че става дума само за турски и тогава ще видите колко е абсурдна забраната кампанията да се води на друг език освен на български. Не давайте за пример люлката на демокрацията – САЩ, където на никой не му е минавало през ума да казва на какъв език да се води предизборната кампания – на марсиански или на патагонски”.

„В последната сесия на Парламентарната сесия на Съвета на Европа в резолюцията е цитирано, че при необходимост и когато участва електората, не трябва да се забранява ползването на майчиния език в предизборната кампания”, каза Юнал Лютфи от ДПС. Нека бъдем европейци, призова той и попита депутатите от „Атака” от какво се страхуват.Независимият депутат Кирил Гумнеров коментира, че от ДПС искат да се европейци, но ДПС не е европейска партия. „Вие требва да се определите каква партия сте – българска или небългарска. Това, че вашия електорат не знае български език, си е ваша работа”, заяви Гумнеров.Алиосман Имамов отговори, че изказването на Гумнеров е абсурдно. „ДПС не само, че е европейска партия, а тя е легитимирана европейска партия с членството си в АЛДЕ. Ние от ДПС знаем по най-малко три-четири език. Ние можем да изнесем нашите тези от тази трибуна на френски и на английски и вие няма какво да кажете. Нашият електорат знае перфектно български”, коментира Имамов.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
04 дек 2020
Последни новини