Британски дипломат в Езиковата:За мен България е рай, а вие говорите перфектен английски…

В актовата зала

Началникът на политическия отдел в посолството на Обединеното кралство г-н Майкъл Дейвидсън оцени високо учителите и възпитаниците на ГПЧЕ „Христо Ботев”.

 

Началото на двудневната визита на господин Майкъл Дейвидсън - началник на политическия отдел в посолството на Обединеното кралство в България в областния град стартира с посещение на Езиковата гимназия „Христо Ботев”. Той бе приятно изненадан от срещата – разговор с учители по английски език и ученици, на която присъстваха и зам. кмета на община Кърджали госпожа Елисавета Кехайова, Нели Попова от Отдел „Образование” в община Кърджали и госпожа Петя Христова от посолството на Великобритания.

Директорът на ГПЧЕ „Христо Ботев” госпожа Йорданка Чавдарова приветства гостите за добрата инициатива и желанието на дипломата да се срещне и разговаря с младите хора в нашия град и пожела подобни срещи да прераснат в една добра традиция.

Присъстващите бяха покорени от родопската народна песен, изпълнена от славеите на гимназията – Жана Станкова и Дарина Заимова - и проследиха презентациите, разказващи за успехите на учениците, изучаващи английски език, работата им по различни програми и проекти. Интерес предизвика и презентация на учениците, работещи по проект „Успех” в клуб Млад екскурзовод-преводач на английски език, които разказаха за културните, природните и археологическите забележителности на нашия регион.

Следващите минути преминаха в непринуден разговор по различни теми, които вълнуват младите хора. Дипломатът остана очарован от интелигентното излъчване, остроумните въпроси и богатата култура на възпитаниците на езиковата гимназия. С аплодисменти бе посрещнато и представянето на доброволеца, работещ в Гимназията по програма Фулбрайт господин Майкъл Дийгън, който с помощта и подкрепата на учителите успява пълноценно да общува и провокира към новаторство младите хора, изучаващи английски език.

Гостът си тръгна от училището с прекрасни впечатления и подаръци – вратовръзка с логото на Гимназията и книга, представяща деветдесетгодишната история на училището.

ГПЧЕ “Христо Ботев”

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини