Британски дипломат в Езиковата:За мен България е рай, а вие говорите перфектен английски…

В актовата зала

Началникът на политическия отдел в посолството на Обединеното кралство г-н Майкъл Дейвидсън оцени високо учителите и възпитаниците на ГПЧЕ „Христо Ботев”.

 

Началото на двудневната визита на господин Майкъл Дейвидсън - началник на политическия отдел в посолството на Обединеното кралство в България в областния град стартира с посещение на Езиковата гимназия „Христо Ботев”. Той бе приятно изненадан от срещата – разговор с учители по английски език и ученици, на която присъстваха и зам. кмета на община Кърджали госпожа Елисавета Кехайова, Нели Попова от Отдел „Образование” в община Кърджали и госпожа Петя Христова от посолството на Великобритания.

Директорът на ГПЧЕ „Христо Ботев” госпожа Йорданка Чавдарова приветства гостите за добрата инициатива и желанието на дипломата да се срещне и разговаря с младите хора в нашия град и пожела подобни срещи да прераснат в една добра традиция.

Присъстващите бяха покорени от родопската народна песен, изпълнена от славеите на гимназията – Жана Станкова и Дарина Заимова - и проследиха презентациите, разказващи за успехите на учениците, изучаващи английски език, работата им по различни програми и проекти. Интерес предизвика и презентация на учениците, работещи по проект „Успех” в клуб Млад екскурзовод-преводач на английски език, които разказаха за културните, природните и археологическите забележителности на нашия регион.

Следващите минути преминаха в непринуден разговор по различни теми, които вълнуват младите хора. Дипломатът остана очарован от интелигентното излъчване, остроумните въпроси и богатата култура на възпитаниците на езиковата гимназия. С аплодисменти бе посрещнато и представянето на доброволеца, работещ в Гимназията по програма Фулбрайт господин Майкъл Дийгън, който с помощта и подкрепата на учителите успява пълноценно да общува и провокира към новаторство младите хора, изучаващи английски език.

Гостът си тръгна от училището с прекрасни впечатления и подаръци – вратовръзка с логото на Гимназията и книга, представяща деветдесетгодишната история на училището.

ГПЧЕ “Христо Ботев”

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
04 дек 2020
Последни новини