Сезгин Мюмюн: Борисов е пряк участник във Възродителния процес, имаме свидетели

Сезгин Мюмюн

Лидерът на правозащитната федерация ”Справедливост-България” Сезгин Мюмюн обвини премиерът Бойко Борисов, че е участвал в т.нар. Възродителен процес.

В писмо до главния прокурор Сотир Цацаров Сезгин Мюмюн пише:   

„Уважаеми г-н Главен прокурор, при многобройните ми обиколки и срещи с изселници в Република Турция се срещнах с хора, които са готови да дадат свидетелски показания за пряко участието на г-н Бойко Борисов премиер на Република България във Възродителния процес.

Моля да бъде разпитан г-н Борисов и свидетелите, чиито имена съм готов да предоставя и да бъде изяснено участието на Премиера в тези позорни събития.

Мога да Ви предоставя и имена на други Висши държавни служители, които са убивали, малтретирали и изнасилвали мирното турско и мюсюлманско население по време на така наречения „Възродителен процес”.

В писмото си до Обвинител №1 Сезгин Мюмюн настоява да се възобнови делото срещу виновниците за т.нар.Възродителен процес. Той сочи,че неговата организация е издирила в Република Турция над 100 потърпевши, които са готови да дадат показания.Нежеланието да се възобнови делото във федерацията приемат като отказ за правосъдие.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    на майка ви *******
    0 0
    18:42, 3 яну 2015
    сюргюн мюмюн,кажи за ахмет доган и лютви местан...те не участваха ли в изродителния процес бре ****** прост
Последни новини