Кърджалийци пропищяха от високи сметки за ток, винят монополиста EVN

Кърджалийци пропищяха от високи сметки за ток за декември 2012 г. Масово хората негодуват и обвиняват електроразпределителното дружество EVN , че надписва сметките за ток. Обикновено от компанията обясняват яките сметки с по студено време.

Самотна майка сигнализира Кърджали бг вести за това, че монополистът й иска 260 лева за декември ,при положение че за предния месец е платила наполовина. Имам една и съща консумация на ел енергия. Основно работят климатик и бойлер. Не съм ги използвала през декември повече, отколкото през ноември, твърди жената

Пенсионер пък за малко не колабира, когато в пункт за плащане на ток му поискаха 310 лева за декември. Старецът нямаше обяснение как е възможно да се натрупа такава голяма сметка.

В кв.”Боровец” хората масово недоволстват от това, че изнесените им извън домовете електромери са еднотарифни и, че не могат да отчитат нощната енергия отделно. Плащат по цени за дневна енергия. Подавали са сигнали до енергоразпределителното дружество, но без резултат.

В същото време на среща с областният управител Иванка Таушанова в Кърджали шефовете на EVN в България се похвалиха , че събираемостта им на дължимотоот абонати достига 99%.

За Кърджали бг вести пресаташето на компанията Крум Косев повтори познатата теза, че плащаме повече,защото декември е бил по-студен. Освен това на някои клиенти сметките са били отчетени за по-дълъг период, обхващащ последните работни и почивните дни по Коледа и Нова година. На това се дължат по- високите сметки, категоричен е Косев. По данни на компанията в Югоизточна българия за декември 2012 г. са консумирани 929 251 000 киловатчаса електроенергия, което е със 7 401 000 киловатчаса повече от показателите за 2011 г.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини