Християни и мюсюлмани в Кърджали мръзнат в храмовете по време на молитва, духовниците безпомощни

Изображение 1 от 2

    Християни и мюсюлмани в Кърджали мръзнат в храмовете по време на молитва, а духовниците са безпомощни. Божите служители са принудени да ограничат проявите в храмовете,за да запазят здравето на богомолците.Причината са високите сметки за ток.

      Прекратили сме всякаква дейност, включително и занятията в неделното училище. Единствено запазваме богослужението в църквата. Това сподели за Кърджали бг вести отец Николай Величков от манастирския комплекс „Св.Йоан Предтеча”. Той подчерта, че сметките за ток са се повишили 4 пъти при два пъти намалено потребление.

      Въвели сме строги икономии и въпреки това без помощ не можем да се справим, каза от своя страна районният мюфтия Басри Еминефенди. Той каза , че сметката за ток на новата джамия в Кърджали за декември е 8600 лева. Това го е накарало да провежда само петъчния намаз в молитвената зала. Ежедневните петкратни молитви са в малка зала,където работи само един климатик.

    Благодарим на кмета инж.Хасан Азис,че ни помага да покриваме сметките, отбеляза Басри Еминефенди.

    Духовниците се надяват управляващите да преразгледат позицията си и за храмовете да има облекчения при начисляването на сметките за ток.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини