Цвета Караянчева призова областният управител и депутатите от 9 МИР да се застъпят за озаптяването на сметките за ток

Областният координатор на ПП ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева призова областният управител Даниел Делчев и народните представители от Девети Кърджалийски многомандатен район да се застъпят за озаптяването на сметките за ток и компенсации на небитовите потребители в обществена полза. Тя призова Делчев да информира премиера Кирил Петков за тревожното състояние в Кърджалийско, а депутатите да подкрепят предложение на ГЕРБ в парламента преминаване на регулиран режим на тези потребители от 1 януари до средата на годината.

  Караянчева посочи, че ситуацията в региона е драматична.Тя заедно с общинските съветници от всички групи на ГЕР в общините са обиколили и са разговаряли с директорите на здравни заведения, училища,детски градини,театър. Тя подчерта,че най-тежко е в болниците. МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” за година е завишила сметките си от 50 000 на месец на 110 000 лв. Общинските болници трябва да спрат да купуват медикаменти или да престанат да плащат заплати, ако искат да си покрият сметките за ток.

Училищата пък ще трябва да похарчат всичките икономисани средства за разплащане само за един месец. Например в най-голямото основно училище ОУ”св.св.Кирил и Методий” за ток през декември 2020 г. са похарчени 883 лева,а през декември 2021 г. сумата набъбва на 3458лева. За газ сметките за същия период скачат от 743 на 8768.

Караянчева посочи, че ръстът достига на места 7 пъти над сметките през декември 2020 г., което е непосилно.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини