Мистерия!Липсват 4 млн.лева за смет,опозицията в Кърджали пита къде са

Четирите милиона лева, които ни дължи община Кърджали са натрупани през последния мандат на кмета Хасан Азис. Тепърва собствениците на “Титан Клинър” ще преценят дали да заведат изпълнително дело или ще наложат възбрана върху сметките на общината. Не сме се отказали да се явим при обявяване на нова обществена поръчка. Това заяви за Кърджали бг вести управителят на “Титан Клинър” в Кърджали Христо Христов. Той подчерта, че договорът на общината със софийската фирма “Волф” е временен. До 6 месеца общината трябва да обяви нов търг.

Ще припомним, че в края на миналата година изтече десетгодишният договор на фирма “Титан Клинър” за сметосъбиране и снегопочистване на община Кърджали. Общинският съвет възложи на градоначалника да избере фирма, която да извършва дейността до провеждането на обществена поръчка. Кметът се спря на “Волф”. В същото време “Титан Клинър” държи в ръцете си фактурите за извършена дейност за 4 млн.лева. Всяка година тя заработва по 2,5 млн.лева. От такса “смет” общината прибира от данъкоплатците 3,5 млн.лева.

Опозицията в местния парламент неколкократно поставя въпросът, къде са отишли излишъците и защо е натрупан такъв огромен дълг при положение, че законът забранява прехвърлянето на пари от такса “смет” за други дейности.

За сега кметът Хасан Азис се въздържа от отговор.
По разпореждане на градоначалника вчера “Титан Клинър” вдигна своите контейнери и кошчета за смет.На тяхно място бяха поставени бобрите на “Волф”.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини