Мойсей ще проповядва в Хасково срещу СПИН

Новите идоли на тинейджърите ще пеят в Хасково срещу СПИН

Популярните рапъри Ангел и Мойсей и техният колега Рафи са поканени от община Хасково да изнесат концерт по повод световният ден за борба срещу СПИН 1-ви декември. Концертът ще се състои в събота от 12.30 часа на централния площад „Свобода“. 

Поканата към хитовите изпълнители на „Кой ден станахме?“ да пеят в кампанията срещу СПИН e за да се привлекат младите хора, понеже досегашните кампании очевидно са им скучни, уточни секретарят на общината Атанас Димитров. Паралелно с това ще се извършват представяния в училищата за превенция от коварната болест, както и за връзката при разпространението и чрез наркотиците. За партньори са привлечени и хората от Превантивния информационен център към Младежки център, чиято дейност е ориентирана към борба със зависимостите. 

Ще бъдат изработени и специални картички, които ще се раздават от доброволци, с които ще се покаже съпричастността с жертвите на СПИН. Тези хора са отритнати от обществото и са подложени на изолация, дори на злорадство, а някои от тях притежават много ценни качества, заключи г-н Димитров. 

В денят за борба със СПИН, ще бъде осигурена и мобилна лаборатория за безплатно и анонимно консултиране и изследване за СПИН. Нейната дейност ще започне от 11 часа, също на площад „Свобода“ и ще продължи до 15 часа.

Г. Христов

Според секретаря на общината Атанас Димитров това е начинът да бъдат заинтересувани младите хора
От превантивния информационен център ще ни изясняват връзката между наркотиците и СПИН-а
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини