Гриша Трифонов от Ямбол през Одрин до Барселона. В Харманли

Гриша Трифонов

Премиера на спектакъла „Градовете където оставаме“ по творби на Гриша Трифонов ще се състои в четвъртък от 17, 30 часа в Културен център – Харманли, съобщиха организаторите от общината.

„Градовете където оставаме” е музикално-поетичен спектакъл, изграден по стихове на Гриша Трифонов от последната му стихосбирка „Югоизточната порта“. Включени са стихотворения, вдъхновени от градовете Карнобат, Крумовград, Стара Загора, Свиленград, Кърджали, Одрин, Първомай, Димитровград, Ямбол, Казанлък, Петрич, Хасково, Бургас, Пазарджик, Харманли, Чирпан, София, Пловдив, Ветрен, Барселона.

Музикалното оформление на спектакъла е изцяло от песни по музика на Гриша Трифонов, но по стихотворения на други български поети, които са естествено продължение на цялостния замисъл.

Стихотворенията и песните пресъздават атмосферата на тези градове, каквато е усетена от автора по време на негови гостувания. Замисълът на рецитала е той да бъде показан във всички градове, на които има посветени стихове.

„Градовете където оставаме” се изпълнява от Гриша Трифонов и Мария Дамянова, която е и автор на сценария на спектакъла.

В родния град на поета – Харманли, спектакълът ще бъде представен под егидата на общината в рамките на програмата за Коледно-Новогодишните празници. Всъщност от града на Белоногата рециталът ще тръгне към другите градове от страната, присъстващи в книгата на барда.

Община Харманли кани всички почитатели на стиховете и песните на Гриша Трифонов на спектакъла. Входът е свободен.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини