Учениците от ОУ”Кирил и Методий”почетоха загинала връстничка в Байкал

Във връзка с Резолюция на Общото събрание на Организацията обединените нации, 18 ноември 2012 година е обявен за Световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия.

За поредна година почитаме паметта на хилядите хора, загинали по пътищата на нашата страна, изказваме съболезнования на близките им и подкрепяме тези, които продължават да страдат.

В изпълнение политиката на Министерството на образованието, младежта и науката за възпитанието и обучението по БДП в детските градини и българското училище и във връзка с писмо на РИО – Кърджали и Обръщение на Председателя на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата (ДОККПБДП) и Министър на вътрешните работи – Цветан Цветанов, днес се проведе съвместна инициатива на най-голямото основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” град Кърджали и КАТ – Пътна полиция, със съдействието на Областно пътно управление и Община Кърджали.

„Ние помним! Всички бдим!” под този наслов бе спряно  движението  по  бул.”Беломорски” , на пешеходната пътека пред ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали. Целта на тази инициатива бе 500 ученика, учители, родители и граждани да поднесат цветя в памет на загиналата ученичка от кв.”Байкал” преди години при пътнотранспортно произшествие.

Същия ден в училищния двор се проведе лекционен тренинг на училищната площадка по БДП, с пътни знаци и демонстрационен светофар. Раздадени бяха информационни и агитационни материали. Първокласниците отрепетираха най-безопасния маршрут за прибиране у дома. В часа на класа учениците бяха призовани към отговорно и толерантно отношение като участници в движението.

Открита бе постоянно действаща информационна експозиция от табла и др. агитационни и информационни  материали за родители и ученици по проблемите на безопасността на движение по пътищата.

Всички дейности и мероприятия бяха организирани по инициатива на училищното ръководство в партньорство с родителите и другите обществено отговорни за това институции. Обучението по безопасност на движението в училище е важен момент от обучението и възпитанието на децата. Квалификацията на учителите е важен момент от този процес, за което се полагат необходимите системни обучения. Училищната комисия по БДП е инициатор на редица вътрешно училищни мероприятия и превантивна образователна дейност. Училището разполага единствено в града с модерна база за провеждане на адекватно обучение по безопасност на движението по пътищата.

 ОУ”Св.Св.Кирил и Методий”

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини