Мания по „Мания” обсеби кърджалийци

Магазинът на булевард "България"

Мания по веригата магазини за дрехи втора употреба „Мания” обсеби кърджалийци. По активни са дамите, но и много мъже, които държат на външния си вид посещават магазините. Видни журналистки,лекарки, дори бизнесдами ежедневно преглеждат дрехите и си купуват маркови стоки. Една от най-обсъжданите теми са находките в „Мания”. Много от дамите на Кърджали не крият,че изцяло се обличат от магазините на веригата. Младите също напират да пазаруват от „Мания”. Маркови дънки тук могат да се вземат за смешните 30 стотинки.

  В последните години в Кърджали отвориха врати над 20 магазина за дрехи втора употреба. Заради тях хлопнаха кепенци поне толкова магазини за нова конфекция. Сега обаче идва залеза на дюкяните за дрехи втора употреба. Настъпва веригата „Мания”. Тя вече има два магазина в Кърджали-на булевард „България” до стария окръжен народен съвет и зад пощата. Те са част от верига от над 40 магазина в България и Румъния.Стоката, която се предлага е внос от САЩ, Дания и Швейцария. Тя се обновява на всяка седмица. В магазина до пощата това става всяка сряда, а в този на булеварда-всеки петък.

 Търговските обекти на „Мания” имат по две зали. В първата са дрехите от новото зареждане. След като престоят седмица, цената им пада чувствително и те отиват във втория салон. Всеки ден цената на стоката пада. тази конфекция, която не е продадена се сваля от щандовете.

 Стока има цена и на килограм и на бройка. Клиентът избира как да пазарува и кое му е изгодно. Редовните клиенти ползват карти с отстъпки.

Тези дни най-търсени са якета, кожухчета, анцузи.

Системата на предлагане и продажба е уникална и това е една от  тайните на успеха, споделят собствениците.

Георги Кулов

Магазинът зад пощата
Много магазини за нова конфекция затвориха врати
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини