Трима от Езиковата печелят престижни стипендии

Всяка година ученици от цялата страна с постижения в различни области от хуманитарните предмети и науката борят сериозната конкуренция за присъждане на престижните стипендии в проект „1000 стипендии”. В тази инициатива вземат участие хиляди кандидати от цялата страна, но строга комисия отсява само 600, трима от които са от ГПЧЕ „Христо Ботев” гр. Кърджали.

Когато говорим за Езиковата гимназия трябва да кажем, че в нея се работи задълбочено във всички области – хуманитарна, научна, езикова, и е съвсем естествено да има трима представители от тези различни области на познанието точно от ГПЧЕ „Христо Ботев”. Това са деветокласниците Айсун Ахмед Юсуф, Кадир-Вахид Нешев Хубенов и десетокласничката Николета Василева Василева.

Айсун Ахмед е в  9 клас- профилирана паралелка  с английски език и проявява интерес в областта на българския език и литература, притежава изключителна интелигентност и емоционалност. Самата тя споделя: „Обичам българския език и литературата и за мен бе удоволствие да участвам в този проект”

Кадир-Вахид Хубенов, в 9 клас – профилирана паралелка с немски език, е писал есе в областта на физиката и астрономията и защитава тезата, че бъдещето на човечеството е именно в тази област. Точност, целенасоченост, логическа последователност на мисълта – това отличава Вахид, пред когото се откриват големи възможности на развитие в тази област.

Николета Василева от 10 клас – английски език и печели поощрителна стипендия в областта на езикознанието. Тя свързва бъдещето си  с владеенето на чужди езици.

Разнородните теми, избрани от ботевци, доказват, че Гимназията подобрява знанията им в областта на обучението, като ги превръща във всестранно развити личности.

За тези ученици стипендията не е просто парична подкрепа, а нещо повече – признание за придобитите знания и умения. Айсун, Вахид и Николета я приемат като възможност да надградят старите си знания и да откриват нови светове из дебрите на познанието. Те споделят, че ще използват получените средства за закупуване на книги, учебници и други пособия. Стипендиантите признават, че дължат много на своите учители, и че думите им на признателност не стигат, за да изкажат благодарността си. А за техните учители това е най-голямата награда!

ГПЧЕ”Христо Ботев”

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини