Македония спира турските сериали

Македонските телевизии ще заменят турските сериали с родни продукции, информира в. "Вечер". Изданието се позовава на министъра на информационното общество Иво Ивановски.

"Зачестилите мониторинги през последната година показват, че в най-гледаното време македонците са обречени да гледат само турски сериали. Зрителите ежедневно трябва да гледат филми, дублирани от около 20 актьорски гласа, които вече са им втръснали. Въпреки това родната македонска продукция се излъчва в неатрактивни часове, често след полунощ", се казва в материала. С новия проект, който е обявил министър Ивановски, ще се изисква 30% от излъчваните в ключови часове (8 ч. - 20 ч.) филми да бъдат македонско производство, а през 2014 г. делът им да е 40%, до 50% през 2015 година.
"Скоро ще започнем публичен дебат за нов Закон за медиите, който предвижда нови правила. С тях, за съжаление на нежния пол, част от сега вървящите по тв филми, било то "Хиляда и една нощ", "Листопад" или "Великолепният век", ще паднат или излъчването им ще бъде намалено", е заявил Ивановски.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини