9-класник гаси пожар в Дървото

Костадин атакува пожара

Деветокласникът от хасковската Строителна гимназия, Костадин Лазаров грабна пожарогасител и потуши лумнал огън в двора на училището. Екипиран в негорими дрехи и с каска на главата, тинейджърът тръгна устремно към пламъците и ги задушис мощен залп на училищния пожарогасите. Бурни аплодисменти го поздравиха за успеха. Да гасят поискаха и други кандидат-огнеборци. 

Ентусиазмът бе изкъсо наблюдаван от екип на хасковската пожарна, която днес партнираше на гимназията в разиграването на учебен план за евакуация. Сценарият предвиждаше организирано извеждане на децата от сградата, инструктаж какво се прави при пожар и спасяване при необходимост. Десетки ученици намериха за необходимо да се спасят от учебния процес и бързо духнаха от училището. 

Бягството бе прекратено лично от директорът Александър Батимов, който подбра бегълците с ироничното „объркахте посоката дами и господа“. 

Дамите и господата не съжаляваха и секунда, последвалото шоу предизвика ръкоплясканията им. Единствено недоволни бяха група нагласени девойчици, които се оплакаха, че се опушили два пъти-веднъж от огъня и пак от пожарогасителите.

Г.Христов

..и го потуши за секунди
Кое как се прави показа лично началникът на пожарникарският екип Делчо Делчев
"Виж какво направи той"
И други момчета пожелаха да се представят добре пред такава публика

Част от учениците се "евакуираха" светкавично от училището
Костадин Лазаров от 9 Б клас ще става пожарникар
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини