СДС: Аут за цивилните ченгета, дайте повече на униформените

Емил Кабаиванов/в средата/ и местния лидер Димо Стоянов/вдясно/ обявиха Бюджет 2013 за лош

Щатът на МВР е 80 хиляди от които половината са цивилни ченгета. Не е много ясно какво правят, за да увеличават бюджета на ведомството непрекъснато, изригнаха СДС в Хасково, в коментар за бюджет 2013. За целта бе пристигнал лично националния шеф на първично сините Емил Кабаиванов. СДС окончателно се отлюспил от другите сини в Синята коалиция, вметна още в началото лидерът. И се върна към бюджета.

„ 1 млрд лева е бюджетът на Министерството на вътрешните работи. Още 1 мрд лева се дава в България за частна охранителна дейност. 2 млрд ежегодно отиват за сигурност, а къде е тя?” попита Кабаиванов. „Да сте видели престъпността да е намаляла?” вметна иронично и местният СДС лидер адв. Димо Стоянов. Едва ли има друг по наясно от адвоката за това.

Трябва да се намали броя на цивилните полицаи и се увеличи този на униформените. Именно те борят битовата престъпност, която непрекъснато се стоварва върху хората. Въпреки раздутия бюджет, няма никакви допълнителни пари за полицейските заплати, казаха седесарите и дадоха своята версия къде отиват парите. „В Англия годишно се подслушват 20 хил, у нас 150 хил. души. С цел-рекет върху определени хора”.

МВР е само един от слабите пунктове в бюджет 2013. Продължават да се налива пари в публичната администрация, а резултатите са повече от лоши. В същото време общините са принудени да съкращават щатове. Общините оредяват, министерствата се размножават. Ведомството на Мирослав Найденов/Земеделието и храните/ вече брои 10 хиляди чиновника, дадоха пример от СДС. На общините трябва да бъде дадена свобода. 10-15 процента от общото количество данъци събрани на територията на всяка община, да си остава в местните бюджети, предлагат те.

Сините са и против референдума за Белене. Първо, защото именно БСП по време на тяхното управление са направили така, че резултатите от народното допитване почти не могат да се узаконят. Заради безсмисленото усилие ще похарчим 30 млн лв, а за снегопочистването на всички улици в 265-те български общини през зимата - 40 млн лв. И второ, хората нямат информация между какво избират. Колко ще струва Белене и колко ще трябва да връща държавата. А токът, със или без Белене, няма да поевтинее, категорични са сините.

За пръв път от 8 години СДС ще се явява на парламентарни избори съвсем сама-без ОДС-та и Сини коалиции. Коалиционни разговори няма да се водят с нито една партия.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини