Утре гледат делото срещу Дале Али,очакват той да се разболее за пореден път

Ерсун

Утре от 10 часа е заседанието на Окръжния съд,който ще гледа делото срещу Александър Маринов Христов/Дале Али /за опит за убийство на брата на Ерджан Рашид Роко-Емил Йосифов Христов/Ерсун/.Според Ерсун Дале Али за пореден път ще се опита да се измъкне,като предсттави документ от болнично заведение.Има хора,които покровителстват Дале Али и това личи от хода на делото,твърди Ерсун.Ще припомним,че подсъдимия не се яви преди месец на  делото, като депозира документ, че е на лечение в болницата „Св.София” в столицата. Документът бе издаден ден преди заседанието на съда. На съдията  Деян Събев бе представена тройна съдебно-медицинска експертиза,според която съществува опасност за живота на Дале Али, ако той участва в заседанията на съда.

 Защитата на скандалния бизнесмен поиска отлагане на делото. Адвокат Елисавета Пенчева се позова на Наказателно процесуалния кодекс според, който дело за тежко престъпление не може да се гледа в отсъствието на обвиняемия.

  Окръжният прокурор Светлозар Лазаров поиска да бъде даден ход на делото. Той представи доказателства, според които полицейски инспектори са виждали многократно Дале Али да кара джипа си, да излиза в компанията на млади хора. Не можем да приемем,че състоянието на подсъдимия е толкова тревожно, щом той се разболява само когато се зададе дело, а през останалото време се държи като здрав човек, подчерта държавния обвинител. Адвокатът на Емил Йосифов Христов/Ерсун/-Васил Василев също поиска да се даде ход на делото.

  Шефът на Окръжния съд съдия Деян Събев отсъди да бъде отложено делото за 1 октомври 2012 г. Това е шесто поред отлагане на процеса. При всички заседания се представят експертизи за влошено състояние на Дале Али.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини