Режат лентата на новия парк,кой ще кълца с ножицата се пази в тайна

На 20 септември в 18,30 часа ще бъде открит новия парк „Арпезос Север”. Очакват се високи гости и много кърджалийци да зачетат събитието. Кой ще пререже лентата се пази в тайна. Клоуни ще развеселяват децата,а за възрастните ще има богата програма от фолклорни състави. Ще покажат фотоизложба на Обединен детски комплекс, представяща изграждането на парка.Мултимедия също ще покаже етапите на строителството.

На церемонията ще бъде прерязана лентата на парк от 70 дка. Той е четвъртия поред създаден в Кърджали. През 1920 г. е устроена Градската градина, през 1954 година-„Горубсо”,а през 1961-„Простор”. Това е първият парк след половинвековно прекъсване, подчерта пред журналисти кметът на Кърджали Хасан Азис.

Градоначалникът изрази безпокойство от вандалските прояви в новия парк. Опазването на съграденото е мерило за нашата култура и нравствени устои, подчерта кметът.

Главният архитект Петя Назърова отбеляза, че ще се кандидатства до края на годината за 3 и 4 етап на „Арпезос Север”. Ще се търсят пари за спортни съоръжения по посока на пазара.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини