Ресми Мурад откри новата учебна година в СОУ „В.Левски”

„За мен е чест да бъда в СОУ „В.Левски”. Училище с многогодишни традиции и  история. Училище, което е дало знания на много ардинчани, които са успели в живота. Убеден съм, че днешните ученици ще надминат своите предшественици, ще бъдат добри последователи и ще допринесат за развитието на нашия град и нашата община”, каза кметът Ресми Мурад в обръщението си при откриването на новата учебна година в най-голямото ардинско училище. Той поздрави колектива на учебното заведение и пожела здраве, успехи и просперитет на ученици, учители и родители.

„Общината винаги е подкрепяла и помагала училищното ръководство, за да подобри материално-техническата си база. Обещавам и в бъдеще да направим същото, за да могат нашите деца да се обучават в едни по-добри условия”, каза още Мурад.

„Вие днес прекрачвате прага на училището и поемате по един дълъг път, водещ към знание и наука, към нови хоризонти, към задължения и отговорности”. С тези думи се обърна към първокласниците, директорът на учебното заведение Аника Петрова. Тя лисна менчето с вода пред тях, предаде ключа на знанието и им пожела успех в учението.

Броят на учениците за новата учебна година в СОУ „В.Левски”е 334. Тази година прага на училището прекрачиха 32 първокласници, сред които са и дъщерите на кмета Ресми Мурад и зам.-кмета Изет Шабан – Айля и Едже. Първокласник е и синът на секретаря инж. Кемал Алиев – Мелих. По традиция първокласниците  минаха през символичен вход, изобразяващ оценката „шест” преди да бъдат посрещнати с пита с мед и много изненади от своите учителки в класните стаи. 

Във всички училища на територията на общината бяха прочетени поздравителни адреси от името на кмета Ресми Мурад и председателят на местния парламент Сезгин Байрям.

„Първият учебен ден е най-вълнуващия ден за вас и за всички  нас, защото всичко започва от знанието. Този празник  винаги е имал особен заряд. Защото в сърцата ни преливат надежди  и очаквания за добри неща по пътя на мъдростта и знанието”, се казва в поздравителния адрес.

Председателят на местния парламент Сезгин Байрям беше гост за първия учебен ден в СОУ „Хр.Смирненски” в Бял извор. Всички останали учебни заведения бяха посетени от представители на ръководството и администрацията на общината, и кметовете на съответните населени места.

Хидроенергийната компания „Горна Арда” зарадва всички първокласници в общината с подаръци (учебни пособия) за първия учебен ден.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини