Голямата Станка се бори, но не успя. Остана със сребро

Станка Златева изпусна за втори път олимпийската титла с туш.

Петкратната световна шампионка бе сломена от "руското торпедо" Наталия Воробьова на финала, въпреки отличния си старт.

Така Станка остана със сребърен медал в категорията до 72 килограма при жените на турнира по свободна борба на Олимпийските игри в Лондон.

Златното ни момиче спечели първата част, но във втората след туш на противничката загуби мача. Преди това българската състезателка по борба постигна четири поредни победи с по 2:0 части.

Рускинята Воробьова, която ще прибере 1 милиона долара като премия, след като стана първата олимпийска шампионка за Русия в женската борба, победи по-рано днес също с туш само за 17 секунди на полуфиналите олимпийската шампионка - китайката Дзяо Ван. Точно китайската състезателка пък бе "черната котка" за Станка Златева на финала преди четири години в Пекин. Гузел Манюрова от Казахстан и Унда Майдер от Испания спечелиха бронзовите медали в категорията.

Последният сблъсък между Златева и Воробьова бе на Европейското първенство през месец март 2012 година в Белград, като тогава българката - петкратната световна и двукратна европейска шампионка, претърпя поражение в първия кръг с туш.

В крайна сметка, Станка Златева все пак донесе първи сребърен медал за страната ни от Игрите в Лондон.

След края на срещата голямата българка не можа да скрие сълзите си, за да докаже за пореден път огромния си дух и жажда за победа. Станка не чу химна на върха на стълбичката в Лондон, но ако продължи да вярва в себе си, ще го стори в Рио.

Ние вярваме. Благодарим ти, Станке!

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини