Великата Станка Златева на финал!

Българската състезателка по борба Станка Златева (категория до 72 килограма) продължава победния си ход на олимпийския турнир в Лондон. Петкратната световна шампионка регистрира третата си победа на турнира, след като се справи с Лаура Анабел от Камерун с 2:0 части.

Първата част завърши 3:3 то

Станка Златева спечели най-малко сребърен медал за България, след като се класира на финала в категория до 72 килограма при жените на турнира по свободна борба на Олимпийските игри в Лондон.

Олимпийската вицешампионка от Пекин надви в среща от полуфиналите испанката Майдер Унда с 2-0 части (2:0, 2:0).

Това бе четвърти пореден успех за българката в британската столица, като Станка вече записа на свое име победи над Василиса Марзалюк от Беларус, Джени Френсон от Швеция и Аннабел Лауре Али от Камерун.

На финала българката ще се бори с 21-годишната сибирячка Наталия Воробьова. Рускинята победи с туш само за 17 секунди в другия полуфинал олимпийската шампионка - китайката Дзяо Ван, която победи българката на финала преди четири години в Пекин.

Финалът в категорията е тази вечер от 21:48 часа българско време, като българката ще опита да изпълни най-голямата си мечта и да стане олимпийска шампионка.

чки, като бе в полза на българката заради атрактивно хвърляне, което успя да приложи. Във втората част Златева се наложи с 2:0 точки и спечели мача. Преди това в квалификациите Златева елиминира с 2:0 части Василиса Марзалюк от Беларус, а на 1/8-финалите победи и Джени Франсон от Шведия с 2:0 части.

За място на финала състезателката ни ще спори с класиралата се трудно за полуфиналите Майдер Унда от Испания.

В другата полуфинална двойка китайката Ван Дзяо ще защитава титлата си от Пекин срещу руското чудо Наталия Воробьова.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини