Ивет се устремява към звездите тази вечер

Най-голямата лекоатлетическа надежда на България Ивет Лалова стартира на Олимпиадата в Лондон тази вечер.

Най-бързата бяла жена на планетата ще запише своето първо участие на Игрите в късния сеанс - от 21.05 часа, когато са сериите на 100 метра.

Ивет е новата европейска шампионка и има всички шансове да преодолее жестоката конкуренция и не само да влезе на финал, а при добро стечение на обстоятелствата, и да вземе медал.

Нашето момиче е доказало, че е способна на невероятни подвизи и без да я натоварваме със свръхочаквания, целият български народ си дава сметка, че Ивет е атлет от изключителна световна величина.

Тя няма олимпийски медал, защото имаше нещастието да й се случи трагедия, след която малко хора биха се съвзели. Едва 19-годишна на Олимпиадата в Атина Ивет става 4-та на 100 м и 5-а на 200 м. През 2005 г. обаче чупи бедрена кост и мнозина предричат, че това е краят на кариерата й.

Ако Лалова не беше претърпяла този ужасяващ инцидент, мое лично убеждение е, че тя вече щеше да има олимпийски медал, а европейската титла щеше да е нейна много по-рано.


Въпреки всичко, Ивет демонстрира умопомрачителна воля и дух и успя не просто да се върне на пистата, а да заеме достойното си място сред елита на най-бързите жени на планетата.

Дали на един евентуален финал, на който тя безспорно е способна, ще й бъде лесно? Разбира се, че не. В пъти по-едрите тъмнокожи спринтьорки, зад които стоят огромни щабове и пари, винаги са били фаворитки. Нашето момиче обаче показа много пъти досега, че освен с талант и подготовка, се побеждава и с воля и дух.

Можем само да се надяваме да им ги покаже и сега. Пожелаваме на Ивет да е спокойна и здрава. Ако обстоятелствата й позволят, лекоатлетическият свят ще разбере как се носи български дух и как се побеждава с него!

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини