Ивет: Чувствам се добре, но това може да е последната ми Олимпиада

Ивет Лалова с лекота се класира на 1/2-финалите на спринта на 100 метра на Игрите в Лондон, след като снощи финишира втора в серията си. Европейската шампионка от Хелзинки 2012 изравни най-доброто континентално постижение за сезона - 11,06 секунди, което е именно нейно притежание. Тази вечер Ивет ще опита да се класира на финала на Игрите в Лондон, като сподели, че иска да се наслаждава, тъй като това може да е последната й Олимпиада, предаде БЛИЦ. 

- Ивет, изравни личния си рекорд за сезона от 11,06 секунди, доволна ли си? 

- Чувствам се добре, леко изстинала, но днес като цяло условията бяха добри. Не валеше, имаше попътен вятър и беше по-топло. Да се надяваме и в събота да не вали. Усещах малко напрежение, защото европейската титла трябва да се защитава, тя тежи. Към мен има насочено внимание и очаквания и не исках да отпадна още в първото бягане. А бях в силна серия – с Вероника Кембъл-Браун, Асумну също има много силни резултати през годината. Медалистката от Европейското също ми е взела мерника отдавна, литовката, англичанката не знаех къде е. Но всичко мина добре и продължавам напред. 

- На Олимпиадата започваш с 11,06 секунди, както на Европейското в Хелзинки... 

- Дано само това да не са най-хубавите условия за бягане, както беше на Европейското. В Хелзинки бягах много по-максимално, тук се пестях, защото на последните състезания ме попитаха защо давам най-добрите си резултати в началото, а след това бягам по-бавно. Затова сега нека кажем, че бягах много по-спокойно и по-леко. 

- Как почувства пистата, изглежда бърза? 

- Пистата е невероятна. Просто имаме шанс да опитаме такава писта само на олимпийски игри. Напомня ми за тази в Атина през 2004 година. Доколкото знам това е най-скъпият вариант на Mondo и струва около 1 милион евро, невероятна писта. В Хелзинки беше по-твърда и затова имаше много травми. Тук в Лондон е по-мека и се създава много приятно усещане. В момента все едно не съм бягала, което е много хубаво.

- Борбата за финал ще е жестока...

- Наистина ще е жестока. Останалите са на едно ниво 10,8-10,9 секунди и си го показват постоянно. Откакто смениха регламента с три полуфинала, е много по-трудно за мен. Защото ако пак се падна с две медалистки, дори и да стана трета, няма гаранция, че ще продължа напред. Дано да имам попътен вятър и да продължа. Всичко зависи от времето – ако в завали и задуха вятър, ще се влезе на финал с 11,10 секунди, както стана в Даегу. Ще бъде невероятна битка за тези медали. Аз дори и да съм в периферията, първата ми цел е да съм най-добрата европейка и да защитя титлата си и на олимпийска земя, а след това, ако намеря място сред тези момичета, ще бъде страхотно. Любопитното е, че има момичета, които не съм виждала от предишната Олимпиада, но не можем да разберем защо. Явно бягат на всеки 4 години. 

- Как ти се струва обстановката в олимпийското село? 

- Атмосферата е много приятна, всичко е много хубаво, много зареждащо. Няма нещо, което да не ми харесва. Организаторите са се погрижили да имаме всякакви удобства. Затова се радвам на добър престой и с много огромно желание и много голяма усмивка участвам в тази Олимпиада, защото може и да ми е последна. Може и да не ми е, никога не знаеш. Затова се наслаждавам и се радвам.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини