Звукозаписната индустрия внедри доносници сред пиратите

По всичко личи, че в борбата срещу пиратството в интернет вече се използва богат набор от средства, който напомня за методите използвани от Запада и Изтока по време на Студената война. Оказва се, че сред най-успешните методи за разкриване на пиратите е използването на доносници, които са от близкото обкръжение на нарочените лица, съобщава бългаският технологичен портал kaldata.com.

Ако качвате музика или друга информация с неуточнени авторски права в интернет трябва да внимавате на кого се доверявате. Едни от най-големите праводържатели са организирали собствена мрежа от доносници, която получава пари, за да шпионира. EMI, Sony, Universal и Warner пренасочват средства към антипиратската група proMedia, която съществува само, за да лови потребители, които пиратстват.

Пиратството е доста разпространено сред образованата младеж и proMedia има заделени средства, които се използват за подкупване на студенти. Доносниците имат за задача да следят колегите и съучениците дали не качват музика в интернет. Ако забележат подобно нещо те веднага докладват подробностите на proMedia.

Служител на организацията, който е пожелал да остане анонимен, е заявил че на щат има 35 студенти, които се занимават само с ровене из форумите, блоговете и сайтовете за хостинг на файлове в търсене на пиратски продукти. Следят се и мрежите за обмен на файлове, като хората, които пиратстват се идентифицират и изнудват да сключват споразумения на стойност хиляди долари.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини