ГДБОП нахлуха в DC Corporation в Пловдив. Собственикът Иван Гологанов се е покрил.

Извършва се претърсване на централния офис на DC Corporation, предаде "Фокус".

Акцията е по дело на Районна прокуратура - Пловдив, но оттам заявиха, че на този етап няма да коментират. 

По информация на източници на "Фокус", производството срещу DCC е след множество сигнали от телевизии от цялата страна, които твърдят, че години наред не са им плащани права.

Заради полицейската операция абонатите на кабелния оператор са без телевизия и интернет. 

Големи телевизии са сизирали прокуратурата за нелоялните практики и в Пловдив, където е регистрирана компанията, е започнало разследване. По заповед на наблюдаващия прокурор, са разпоредени следствени действия.

Проверка на ФрогНюз показа, че Иван Гологанов  е стар познайник на полицията. През 2018г. той е признат за виновен за това, че в качеството си на длъжностно лице – управител на фирма, при условията на продължаващо престъпление, е присвоил чужди пари. Наложеното му от съда наказание е една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок.

На 30.06.2010 година на три пъти Гологанов е присвоил сумата от общо 396 000 лв. Въпросните средства са му били поверени да ги управлява, а самото присвояване е окачествено като такова, което е в големи размери.

Към този момент собственикът на DCC Иван Гологанов е неоткриваем. Никой не вдига телефоните, посочени в сайта на оператора.

Източник: Фрогнюз

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Мд
    мдааа
    5 0
    15:13, 20 юни 2023
    Да се готвят следващите в Кърджали, а и на други места
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини