Откриха плувното лято в Кърджали на празен басейн

  Днес точно в 10 часа плувното лято в Кърджали бе открито на празен басейн.Деца заедно с родителите си се тълпяха час по- рано на входа на общинския комплекс,но не бяха допускани вътре от служителите.Когато нахлуха вътре те с разочарование видяха,че големият басейн е празен.Оказа се че ще се учат да плуват на детския басейн.

 И тази година общината спечели финансиране по програмата „Научи се да плуваш”.Според зам.-кметът на Кърджали Елисавета Кехайова в нея са включени 120 малчугани.Курсът на обучение ще продължи до края на август.Тогава децата ще трябва да преплуват 50 метрова дистанция на големия басейн.

Общината търси спешно пари за да ремонтира съоръжението.От варненската фирма „Аква тек” поискаха 250 бона за цялостен ремонт.Общината разполага с 40 000 лева.В момента тече процедура по избор на фирма,която да ремонтира басейна.Това трябва да стане до месец.

 Вече са назначени трима спасители.Целодневно ще има и фелдшер.Цената за детско билетче остава непроменена 2 лева.Картите са по 30 лева за деца и 70 лева за възрастни на месец.За сега обаче възрастните кърджалийци ще трябва да ходят на частните басейни,ако искат да се разхладят в жегите.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини