ДПС Кърджали: Исканата от БСП оставка е проява на безпринципност

Исканата оставка на председателя на Общинския съвет - Кърджали от групата съветници на БСП е поредната проява на безпринципност от страна на ключови фигури в нея. Все по-очевиден става факта , че  определени интереси свързват  неколцина социалисти с хора   стремящи се да запазят статуквото в общината и да монополизират политическата власт. В случая не става дума за партийни идеали или интереси, а за   договорки за лична изгода… Те нямат нищо общо с интересите на  обществото. Как иначе можем да определим гласуването против новия Съвет на директорите на „Пазара на производителите”. Ще припомним, че именно общинските съветници на БСП най-настойчиво през последните години искаха промяна. Те искаха и обрат в икономическата политика на общината в условията на сериозна финансова криза. Едно е да говориш, друго е да го направиш!

            От година и повече няма пълноценно действащо ръководство на Пазара  и от няколко месеца  се трупат сериозни наказателни лихви по кредита. Проблемите с обслужващата банка са изключително обезпокоителни и сериозни… Избор на нов Съвет на директорите се е налагало отдавна и спешно, за да остане пазара общинска собственост.  Видно,  има обаче и такива, които желаят неговото присвояване. Това се разбра не само от съветниците на ГЕРБ, а и от  независимия   и  от съветника на ЕНП  и те подкрепиха честно и отговорно направеното предложение от името на групата съветници на ДПС за нов Съвет на директорите. Не можем да отречем, че в редиците на ДПС има несъгласни с това решение. Видно е, че БСП се заиграва с тях. При това в ущърб с интересите на  жителите на община Кърджали.

            Ние не искаме частен пазар. Ние не искаме и пазарлъци за сметка на кърджалийци. Затова няма да отстъпим пред интригите на групата съветници от БСП.

В досегашната си работа като председател на  Общинския съвет  г-н Раиф Мустафа дава реална възможност за изява именно  на всички  честни и отговорни пред избирателите си съветници. Време е  съветниците от БСП да престанат с дребното и обидно политикантсване и да покажат с действията си, че са за промяната в интерес на всички кърджалийци.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини