Доган:В страната мирише на предсрочни избори

Ахмед Доган

В Джебел мирише на дъжд.В страната мирише на предсрочни парламентарни избори. Това прогнозира пред множеството в Джебел, събрало се да отбележи празника на града лидерът на ДПС Ахмед Доган. Той се определи като политически синоптик. Всички тук чакате да направа прогноза на времето, на политическото време. Минаха двадесет и три години.Това бяха двадесет и три крачки в правене на политика, отбеляза Сокола.Той каза,че се е случвало изтървана дума да се превърне от медиите в щампа на национализма. Без права и свободи на човека и малцинствата не може да има реална политическа демокрация,подчерта Доган. Той посочи, че 23 години ДПС се е борило за етно-религиозната идентичност на българските турци, сега на дневен ред е правото на по-висок стандарт. Всяка власт която не повишава стандарта,нарушава това право на своите граждани,каза още Доган.Той подчерта ,че в последните три години страната е в лошо състояние.Изхарчен е резервът от 8,5 млрд.лв.натрупан от Тройната коалиция. Следващите избори ще са най-скъпите. Ще се използват структурите на властта, структурите на сигурността,отбеляза лидерът на ДПС.Според него ГЕРБ ще пристъпят към предсрочен вот от страх от поражение при едни редовни избори.

  Доган каза,че пред местната власт на ДПС в регионите със смесено население има нови отговорности. Кметовете не само трябва да изграждат нова инфраструктура,но и да привличат частни инвеститори.

 Ахмед Доган призова да се развиват контактите с Турция. Само Истанбул е достатъчен за да бъде пазар на произведеното в страната ни.

 Сокола подчерта, че все още политическия елит в страната ни изпитва страх от Турция и гледа на турското малцинство като на пета колона. Трябва да има други параметри на междудържавното сътрудничество и дружбата между двата народа, препоръча Сокола.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини