Полицията погва кръчмите в навечерието на абитуриентските балове

Полицаи и пожарникари започват масови проверки на заведенията, където ще се организират абитуриентски тържества в областта. Специално внимание ще се обърне на пропускателния режим, пожарната безопасност, евакуационните изходи. Собствениците ще бъдат предупредени за сигнализират своевременно органите на реда, ако забележат, че употребили алкохол младежи се готвят да управляват автомобили.

Спецмерките включват и срещи с училищните ръководства, на които ще бъде обърнато специално внимание за организацията на тържествата, опазването на обществения ред и намаляването на рисковете с цел да не се допускат трагични инциденти.

Охранителна и пътна полиция ще направят адекватно разпределение на силите за гарантиране на сигурността край училищата, по маршрутите, по които ще се движат абитуриентите и около заведенията, където има планирани балове.

От Пътна полиция предупреждават водачите, че ще има строги санкции за нарушаване на ЗДвП. Автомобилите с видеокамери ще работят интензивно по време на баловете и на шофьори, снимани да извършват нарушения, ще бъдат съставяни актове.

Полицията се обръща към гражданите да съобщават незабавно на тел.112, ако станат свидетели на нарушения на правилата за безопасно движение и на обществения ред.Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини