Никой в България не е прост, обясни Кунева на Борисов

"Никой в България не е прост, ние сме умна нация. Няма да открием нефт, но можем да разчитаме на ума си".Това каза в Ловеч председателят на Сдружение "България на гражданите" Меглена Кунева по повод думите на премиера Борисов, който неотдавна определи работниците от ОЦК-Кърджали като "прости".Кунева обърна внимание, че управляващите не обсъждат нивото на безработицата, която е 12%, докато в съседна Румъния е 7 на сто. "90 000 са новите безработни от началото на годината, имаме и най-високата младежка безработица в Европа", отбеляза бившият ни еврокомисар."Питам се, приоритет ли са за това правителство хората? Ако съдим по здравеопазването, едва ли", риторично коментира Кунева.От своя страна учредителят на "България на гражданите" и бивш просветен министър Даниел Вълчев посочи, че няма нация в Европа, която да отделя толкова малко средства за образованието на децата. Вълчев отбеляза, че фискалният резерв само за последните три години е намалял от 8 на 3 млрд. лева.Кунева съобщи, че работни групи на "България на гражданите" разработват секторни политики, които обединяват три основни принципа:

Икономическа програма, в чийто център е гражданинът и цели да доведе до подобряване благосъстоянието на хората;
Административна реформа на принципа "не на Калинките", която да изведе на преден план можещите, знаещите и активните държавни служители;
Чисти обществени поръчки, които да подпомогнат средните и малки предприятия и да допринесат за тяхната конкурентноспособност.

Първият ни еврокомисар сравни усилията на "България на гражданите" с валяк.
„Ще павираме този път, а няма да мачкаме, за да може след това всички да се състезават по тази писта и тези, които тичат най-бързо, да успеят. А не някой да стои с бухалка на пистата и да чупи коленете на състезателите. Точно това се случи на изборите - лъжливи, корумпирани избори, които променят съдбата на нацията. Това ме прави много решителна", допълни Кунева.

news.bg

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини